Multi romani au greutati, sunt la limita subzistentei si le-ar prinde bine un mic ajutor lunar din partea statului. Pot insa beneficia de el numai familiile care au un venit sub nivelul minim garantat. Pentru ele exista si o veste buna - din 9 august ajutorul social va creste cu 15%.

Cei care solicita ajutor social trebuie sa stie ca acesta se diferentiaza de la caz la caz si se calculeaza ca diferenta dintre venitul minim garantat si venitul net lunar al familiei. Pentru cei care nu au nici un venit ajutorul social incepe, in prezent, de la 92 lei noi (in cazul unei persoane singure) si ajunge pana la 341 lei noi (pentru familii formate din 5 persoane). De la 9 august va intra in vigoare Legea 115/2006 (modifica si completeaza Legea 416/2001 privind venitul minim garantat), care aduce o majorare de 15% a ajutorului social (diferenta dintre venitul minim garantat si venitul net lunar al familiei). Conditia impusa e ca macar un membru al familiei sa fie salariat, sa lucreze pe baza de contract individual de munca sau sa aiba statut de functionar public.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.