Social17 Iunie 2006

Lectura de un minut

Pietele s-au umplut de mult asteptatele rosii romanesti. Nici acestea nu mai au insa gustul de odinioara, pentru ca taranul s-a obisnuit sa foloseasca tot felul de chimicale pentru a le forta coacerea. Virgil Mirea ne spune care este diferenta dintre produsele naturale si cele tratate chimic.

Virgil Mirea este inginer agronom si de aproximativ cinci ani cultiva si produce legume ecologice, in solarele amenajate chiar de el, in Buftea. "Deja in piete au aparut taranii cu rosii, iar eu nici macar nu am recoltat, pentru ca rosiile mele se afla inca in procesul de coacere, avand in vedere ca nu le-am stimulat chimic", spune Virgil, in varsta de 27 de ani. Tanarul ne explica, de altfel, care este diferenta dintre o leguma naturala si una tratata chimic, pentru a nu mai cadea in plasa vanzatorilor din piete.

Libertatea

Sursa: Libertatea



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.