O piele tanara si catifelata nu este rezultatul doar al folosirii unor creme si lotiuni profesioniste de ingrijire a tenului. O alimentatie sanatoasa si echilibrata asigura doamnelor, indiferent de varsta, un ten de invidiat
De aceea, cand va porniti la cumparaturi nu uitati sa puneti in cos si: peste, morcovi, dovleac, alune sau cartofi. Pestele (macrou, merluciu) contine un ulei care hidrateaza foarte bine pielea. Cu un continut scazut de grasimi, pestele asigura necesarul de proteine pentru un organism adult. Vitamina A joaca un rol decisiv in tonifierea si intretinerea tenului. Este utilizata la prepararea majoritatii produselor cosmetice, si este de gasit in legumele de culoare portocaliu-inchis (morcovi, cartofi, dovleac) sau verde-inchis (broccoli, spanac). De asemenea, alimentele bogate in vitamina E, cum ar fi alunele, nucile sau migdalele, redau stralucirea tenului, fa-candu-l sa arate mai tanar.

Pentru o piele frumoasa, citricele nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia niciunuia dintre noi. Consumate ca atare sau sub forma de compoturi si su-curi, acestea, sursa sigura de antioxidanti, revitalizeaza tenul obosit, prevenind aparitia ridurilor. Hidratarea este un cuvant-cheie cand vine vorba despre piele tanara si catifelata. Consumul de fructe si legume cu un continut ridicat de apa (pepene verde, castraveti) ajuta la eliminarea toxinelor din or ganism si intretin necesarul de apa al organismului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.