Clopotelul a sunat sfarsitul de an scolar. Copii sunt fericiti ca au intrat in vacanta, parinti bucurosi ca ii trimit la bunici si mai scapa de ei. Pe de alta parte, profesorii se pregatesc nu de incheierea mediilor din cataloage ci de greva.

Cele patru federatii sindicale din invatamant urmeaza sa decida, astazi, in ultima zi a anului scolar, daca vor boicota desfasurarea examenelor si daca vor declansa greva generala. Potrivit purtatorului de cuvant al Federatiei, Dragos Constantin Neacsu, 68% dintre profesorii chestionati au aprobat blocarea testelor nationale si examenul de Bacalaureat, 82% si-au dat avizul pentru blocarea anului scolar 2006-2007, iar pentru actiuni de protest, ca unica forma de raspuns la actele guvernantilor si-au dat acordul doar 42 dintre cei intervievati. De asemnea, sindicalistii atentioneaza elevii si parintii "ca vinovat de urmatoarele actiuni de protest la care vor recurge salariatii se face primul ministru, Calin Popescu Tariceanu".

Sindicalistii, suparati pe indiferenta lui Tariceanu

Federatiile sindicale reprezentative din tara, care au semnat acordul incheiat cu reprezentantii Guvernului pe data de 28 noiembrie 2005, sunt nemultumite de discutiile purtate miercuri la sediul Guvernului cu premierul Calin Popescu Tariceanu. "Este inadmisibil ca, dupa aproape 7 luni de la semnarea acordului, domnul Calin Popescu Tariceanu sa recunoasca senin ca nu este posibila elaborarea unei legi a salarizarii pentru intregul sistem bugetar, intrucat este o problema complexa pentru a carei rezolvare este necesara o perioada lunga de timp", se arata intr-un comunicat al FSLI, FEN, FSI Spiru Haret si Alma Mater. Federatiile sindicale someaza factorii decizionali ca, pana la data de 1 august, sa adopte o hotarare in ceea ce priveste cuantumul majorarilor salariale ce se vor acorda personalului din invatamant incepand cu 1 ianuarie 2007. In cazul in care aceasta marire salariala nu va fi pe placul angajatilor din educatie, sindicalistii ameninta cu blocarea cursurilor anului scolar si universitar 2006-2007.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.