Penitenciarul de maxima siguranta ce se va construi la Vanjulet-Mehedinti se intinde pe cinci hectare si va fi dotat la standarde occidentale.
Din cauza supraaglomerarii penitenciarului din Drobeta Turnu Severin, in anul 1999 a fost initiat un proiect privind construirea unei alte inchisori de maxima siguranta, dotata conform standardelor europene. Noul loc de detentie din localitea Vanjulet va avea o capacitate de 2.000 de locuri, primul modul, cu 750 de locuri, urmand sa fie finalizat in luna noiembrie a acestui an, cand vor fi adusi aici si primii detinuti. Practic, inchisoarea de la Vanjulet va fi un fel de oras inchis, cu toate utilitatile necesare: statie proprie de epurare a apei, centrala termica, spalatorie moderna, teren de sport, cabinet medical. Locatia aleasa pentru penitenciar se afla in jurul unei cladiri ridicate in secolul trecut de marele om de cultura mehedintean Teodor Costescu si in care, de-a lungul anilor, au functionat, pe rand, o scoala de copii, o scoala de agricultura si un spital pentru boli psihice.

Comandantul penitenciarului din Vanjulet, inspectorul-sef principal Emil Albisor, spune ca aceasta cladire va fi "o inchisoare normala, in care omul isi pastreaza integritatea".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.