Complexul Panoramic-Amfiteatru-Belvedere din Olimp, ansamblu emblematic pentru litoralul autohton pana acum cativa ani, va fi oferit la privatizare unui investitor strategic, cel mai probabil in acest an. Statul nu a investit, ani buni, niciun ban in modernizarea acestora, situatie care a dus la o degradare greu de imaginat acum zece ani.
Analistii apreciaza ca statul a pierdut, in nici patru ani, peste 2 milioane de euro, la cat se ridica acum valoarea datoriilor bugetare si a celor catre banci si diversi alti creditori.

Ar fi nevoie de 25 milioane de euro

Necesarul de investitii pentru cele trei hoteluri unde cu greu puteai sa rezervi bilete, acum zece ani, a fost estimat de fosta conducere la peste 25 de milioane de euro. Numai ca statul nu are de gand sa investeasca nimic in aceste active, dupa cele cateva miliarde cheltuite in acest an pentru a mentine cat de cat pe linia de plutire cele trei hoteluri.

"Referitor la actuala situatie a complexului Panoramic-Amfiteatru-Belvedere, mentionam ca nu au fost facute investitii si nici nu sunt prevazute in viitor, deoarece se urmareste privatizarea acestui complex hotelier prin atragerea de investitori romani si straini cu un real potential financiar si care sa prezinte garantii in realizarea de investitii in perioada postprivatizare", ne-a declarat directorul general al Administratiei Patrimoniului si Protocolului de Stat (RAAPPS), Cristian Vaicu.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.