Peste 80% dintre elevii bucuresteni recunosc ca au consumat bauturi alcoolice cel putin ocazional. 15% dintre ei spun ca beau chiar in incinta scolii.

Potrivit unui studiu realizat de Asociatia "Berarii Romaniei" impreuna cu Institutul pentru Cercetarea si Prevenirea Criminalitatii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), mai mult de 80% dintre adolescentii cu virste cuprinse intre 15 si 19 ani sustin ca au consumat bauturi alcoolice doar la ocazii. Dintre acestia, aproape 2% marturisesc insa ca obisnuiesc sa bea zilnic alcool. Potrivit legislatiei in vigoare insa, consumul de bauturi alcoolice in locuri publice de catre persoanele sub 18 ani, precum si comercializarea acestora catre minori sint interzise. Cu toate acestea, cafenelele si barurile sint pline de adolescenti care beau alcool fara a fi deranjati in nici un fel de cei care ar trebui sa verifice cum se respecta legea.

"Masurile pe care noi le luam constau in informarea elevilor, in cadrul orelor de dirigentie, participarea la lectorate cu parintii, realizarea de concursuri pentru copii avind ca tema prevenirea consumului de alcool", informeaza Biroul de presa al Politiei Capitalei.

Cu bautura la scoala

Potrivit studiului realizat de "Berarii Romaniei" impreuna cu IGPR, in jur de 15% dintre elevi consuma bauturi alcoolice in institutiile de invatamint. Desi Politia Capitalei sustine ca desfasoara zilnic activitati pentru depistarea si sanctionarea copiilor care consuma alcool in locuri publice, nu detine o baza de date privind numarul acestora. "Referitor la numarul de minori sanctionati pentru consum de bauturi alcoolice in locuri publice, la nivelul institutiei noastre nu exista o situatie statistica privitor la aceasta categorie de persoane", declara Biroul de presa al Politiei Capitalei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.