Asociatiile de proprietari care nu se vor conforma solicitarilor primariilor pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic ridicat vor fi sanctionate cu sume intre 1.000 si 3.000 de lei, a anuntat ieri ministrul delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely. "Prin modificarea Ordonantei 20/1994 publicata in Monitorul Oficial in luna mai, primariile au obligatia de a trimite o notificare catre asociatiile de proprietari in vederea inventarierii tuturor acestor cladiri in termen de noua luni.

Proprietarii care nu vor intampina aceste solicitari vor fi sanctionati", a spus Borbely. Amenzile vor fi cuprinse intre 1.000 si 2.000 in cazul intarzierii expertizarii si proiectarii si intre 1.500 si 3.000 de lei pentru tergiversarea lucrarilor de consolidare.

"Sper ca prin aceasta masura sa sensibilizam atat proprietarii, cat si primariile", a mentionat Borbely. Acesta a anuntat ca va inainta in circa doua saptamani o nota in Guvern pentru a cere modificarea cadrului legislativ, care prevede in prezent ca toti proprietarii unui imobil sa fie de acord pentru consolidarea antiseismica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.