Circa 40% din profesori sustin blocarea examenelor nationale, iar alti 60% sunt pentru boicotarea inceputului de an scolar, asa arata rezultatele referendumului declansat la nivel national de Federatia "Spiru Haret".
Ministrul Mihail Hardau s-a intalnit, ieri, cu liderii de sindicat si le-a prezentat proiectele avansate pentru a atrage investitii din partea Guvernului. "Am discutat despre fiecare proiect, pentru ca acestea exista. Astea-s fanteziile premierului cum ca nu am fi facut. Are o nemultumire si si-o revarsa asupra mea. Pentru ca eu vorbesc si stiu sa-mi vad de treaba. Singura dorinta a liderilor de sindicat este de a se intalni cu premierul. Eu il voi informa chiar azi (n.r. ieri) si voi merge sa-i prezint stadiul proiectelor. Poate le tine minte. Ar fi o performanta... ", ne-a declarat ministrul Educatiei, Mihail Hardau.

Sindicalistii din educatie il ataca pe Tariceanu
"Nu acceptam sa fim minge de ping-pong intre PNL si PD. Ne-am saturat de declaratiile lui Tariceanu, care spune ca nu exista proiecte in invatamant. S-au prezentat toate proiectele conform acordului. Premierul nu mai cunoaste continutul acordului si are probleme cu memoria. Nu-i prea prieste situatia de acum si e cam surprins de plecarile din jurul lui. Este incorect modul in care abordeaza relatia cu Ministerul Educatiei si este personajul principal al unui circ de doi bani. Remanierea Guvernului ar trebui sa inceapa cu Tariceanu, apoi cu Sebastian Vladescu si Marko Bela", ne-a declarat Marius Nistor, presedinte executiv la Federatia "Spiru Haret". Catalin Croitoru, presedintele Federatiei Educatiei Nationale, spune ca "este de blamat conflictul dintre Tariceanu si Hardau, pentru ca nu exista decat o singura victima: educatia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.