In loc sa dea bani cersetorilor minori, bucurestenii sint sfatuiti sa sune la telefoanele de urgenta ale autoritatilor.
"Implica-te in combaterea cersetoriei!", i-au indemnat ieri pe bucuresteni reprezentantii organizatiei "Salvati Copiii" si directiile locale de protectie a copilului, intr-o campanie "anticersetorie". Scopul campaniei este informarea bucurestenilor despre modul in care ii pot ajuta mai mult pe copiii strazii, sesizind autoritatile atunci cind ii vad cersind, nu sa le dea bani. Cei peste 80 de voluntari implicati in campanie le-au pus la dispozitie trecatorilor din diferite puncte ale Capitalei, fluturasi cu numerele de telefon de la directiile din fiecare sector unde pot anunta cazurile de copii aflati in situatii de urgenta.

"Incercam sa le atragem atentia oamenilor ca daca le dau acestor copii bani din mila nu inseamna ca ii si ajuta. Daca vor sa le faca un bine, sa apeleze la directiile de protectie", a spus Gabriela Alexandrescu, director executiv la "Salvati Copiii".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.