Peste 30 la suta din elevii din Bucuresti premianti la olimpiadele nationale provin din sectorul 2, iar pe tara procentul acestora este de peste cinci la suta din numarul total, motiv pentru care primarul Neculai Ontanu a hotarat sa le acorde trofee si premii importante in bani in cadrul unei ceremonii fastuoase.

Astfel, numeroase personalitati ale vietii culturale si artistice romanesti au acordat ieri premii unui numar de 84 de elevi in cadrul "Galei olimpicilor 2006", eveniment organizat de catre primarul Neculai Ontanu. Gazdele evenimentului, care s-a desfasurat sub genericul "Oscar pentru inteligenta", i-au condus pe covorul rosu pe cei 84 de elevi olimpici la festivitatile prilejuite de inmanarea premiilor. Emilia Popescu, actrita a Teatrului de Comedie, i-a invitat pe scena pe Dan Iordachescu, Tudor Octavian, Christel Topescu, Eugen Cristea si Cristina Deleanu, care au acordat distinctiile Primariei sectorului 2 si premiile in bani. In deschiderea festivitatilor, primarul Neculai Ontanu a acordat distinctia administratiei publice locale a sectorului 2 marelui om de cultura Dan Iordachescu, pentru meritele deosebite obtinute in intreaga sa activitate.

De asemenea, in cadrul evenimentului, 61 de profesori coordonatori ai talentatilor elevi au fost la randul lor rasplatiti pentru abnegatia de care au dat dovada in pregatirea tinerei generatii. Evenimentul intitulat "Oscar pentru inteligenta" a fost dedicat micilor genii din scolile si liceele sectorului 2 si s-a alaturat altor 27 de actiuni din cadrul Programului de Responsabilizare Sociala Corporatista, realizate de Primaria Sectorului 2 in parteneriat cu Niro Group. Prin acest parteneriat, s-a reusit realizarea unui amplu program social, valoarea totala a premiilor alocate elevilor olimpici si cadrelor didactice depasind 430 de milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.