Parintii vor sti care scoala este mai buna pentru copiii lor, dupa culoare. Din 2007, vor exista stegulete galbene, rosii si albe, care vor face diferenta intre scoli

Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamintul Preuniversitar (ARACIP) trebuie sa evalueze, conform legii, toate scolile din Romania in cinci-sase ani. "Primul esantion de scoli va fi evaluat pina anul viitor, in primavara, pina la inceperea testelor nationale. Si, totodata, vor aparea si primele fise descriptive ale unitatilor de invatamint. Fiecare indicator va avea cite un stegulet - galben, rosu sau alb, dupa modelul de evaluare a scolilor din Olanda", spune Serban Iosifescu, presedintele Agentiei de Asigurare a Calitatii.

Scoala proasta are rosu

Culoarea steguletului va avea cite o semnificatie, si anume: cel galben reprezinta calitatea, cel rosu arata ca scoala are probleme, iar steguletul alb denota ca nu exista suficiente informatii despre scoala respectiva. "Vom publica fise de caracterizare a scolilor, pentru ca parintii sa vada care este cea mai potrivita unitate de invatamint pentru copiii lor. Vor sti, astfel, unde se face cea mai buna educatie artistica, care este scoala cu cei mai buni profesori care predau limbi straine sau care este scoala cu cea mai buna securitate si unde iti poti lasa copilul fara sa-ti faci griji", spune Serban Iosifescu. Aceste fise se vor afisa la scoli, pe Internet, iar "la inspectorate parintele poate sa consulte raportul complet cu scolile, unde fiecare stegulet va fi explicat in detaliu", dupa cum spune Iosifescu.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.