Vrei sa vezi un film bun la cinematograf, dar nu prea ai chef sa iesi din casa? Acum este mult mai simplu cu sistemele home cinema care aduc cinematograful la tine acasa

TEHNOLOGIE - Sistemul home cinema a aparut si s-a dezvoltat datorita faptului ca foarte multi oameni nu erau deloc multumiti cu ceea ce se intampla prin salile de cinematograf. Neplacerile provocate in timpul vizionarii filmelor de persoanele necivilizate care comentau cu voce tare ceea ce se intampla pe ecran sau de cei care veneau in sala de cinema sa discute cu prietenii pe care nu i-au mai vazut de ani i-au facut pe majoritatea spectatorilor sa se reorienteze. Multi au preferat sa aduca cinematograful in propria casa, investind in sistemele home cinema. Dar ce inseamna acest home cinema?

Conceptul home cinema re-prezinta integrarea unei surse de semnal video de o calitate superioara cu sisteme de redare a muzicii de mare fidelitate, care sa creeze acel efect de "surround" existent in mai toate salile de cinematograf moderne si cu un televizor cu diagonala mare sau chiar un proiector.

De ce componente aveti nevoie pentru a crea la voi acasa un ambient similar cu cel dintr-o sala de cinema: in primul rand de un ecran HD (high definition) cu diagonala mare, fie televizor cu cristale lichide, plasma sau unul normal cu ecran plat, fie un proiector. Apoi de una sau mai multe surse de semnale audio/video, fiind in general preferate formatele DVD si un sistem audio "surround", care in general este format din cel putin 4 boxe si un subwoofer. Acestea sunt elementele minime necesare, dar evident ca poti adauga eventual mai multe boxe sau poti inlocui DVD player-ul si cu un aparat video mai vechi.

Preturi pe piata romaneasca

Plasma

Panasonic TH 50PV500E, 94 cm, Pret: 25871.08 RON
Samsung PS42P5H, 107cm, Pret: 13.999,89 RON
Sony Bravia KE-W 50, 127cm, Pret: 34.689,69 RON

LCD TV

LCD Sony KDL32S2000, 82 cm, Pret: 7.999 RON
LCD TV Thomson, 69 cm, Pret: 1.390 RON
LCD TV 32M941 SCHNEIDERD TV, 81 cm, Pret: 3.899,99 RON

DVD:

Sistem Home Cinema Sony DVDZ300, Pret: 1.399 RON
HOME CINEMA SHARP, Pret: 799 RON
Home Cinema 5.1 JVC TH-S11, Pret: 777.5 RON

Mai multe informatii

www.kumparaturi.ro
www.digitalmall.ro
www.emag.ro
www.mediagalaxy.ro
www.carrefour.ro
www.cora.ro


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.