Extinderea pietei de retail aduce cu sine si crearea de noi locuri de munca. Circa 6.000 de oamenii vor fi angajati in noile magazine ce se vor deschise pe parcursul acestui an.

RESURSE UMANE - Dupa cum am amintit in numarul trecut, compania Auchan, care va deschide primul hipermarket din Romania in luna noiembrie, intentioneaza sa angajeze in vara aceasta in jur de 800 de persoane. Acestia au deschis in acest sens un centru de recrutare, cautand oameni pentru posturi specifice hipermarketurilor: casiere, agenti de paza, lucratori comerciali etc.

Potrivit "Ziarului Financiar", cele mai multe oferte de munca pentru anul acesta vin de la Real - Hipermarket Romania care este divizia de magazine a grupului german Metro. Cele sase magazine pe care le vor deschide, vor scoate la bataie aproximativ 2.000 de joburi.

Si Carrefour a programat pentru 2006 aproape 2.500 de angajari, fiind nevoie de resurse umane pentru noul magazin Carrefour Feeria. Alti 1.300 de oameni vor fi angajati pentru noua locatie din Constanta.

Primul magazin Cora din afara Bucurestiului, care se va deschide la Cluj-Napoca va completa lista celor 2.000 de angajati din prezent cu inca 600. Cum si piata magazinelor de discount se extinde, Plus Discount va angaja anul acesta circa 700 de oameni.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.