"Universitatile nu sunt interesate si nu privesc spre piata externa", a declarat, ieri, secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe, Valentin Naumescu, in cadrul unui seminar cu rectorii universitatilor din regiunea Marii Negre. "Ne bucuram ca studentii romani pleaca sa studieze la universitatile din Occident, dar si noi ar trebui sa atragem studenti straini la universitatile noastre. Trebuie sa iesim cu masteratele noastre la export", a spus Naumescu, reprosand universitatilor ca nu stiu sa-si faca reclama in exterior.

Diplomatul a avertizat ca numarul studentilor straini in Romania a scazut considerabil din anii '90, "cand aveam greci si arabi la Facultatea de Medicina". Faptul ca strainii prefera sa studieze in alta parte a lumii este cauzat, potrivit diplomatului, de scaderea credibilitatii invatamantului romanesc in exterior. "in anii `90 s-a creat imaginea unei scaderi inacceptabile a calitatii invatamantului superior romanesc, la care, in mare parte, au contribuit in trecut actele de coruptie din universitati - spre exemplu cat se da spaga ca sa iei examenul".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.