Statisticile arata ca numarul celor care muncesc la negru creste pe zi ce trece, 4.000 de persoane fiind depistate, in primele luni ale anului 2006, lucrand ilegal. Pentru stoparea fenomenului, BNS propune si sanctionarea angajatilor
Masurile legislative adoptate pentru reducerea muncii la negru, cum ar fi introducerea cotei unice de impozitare, nu au dat rezultatele scontate. Nici macar amenzile nu i-au speriat pe angajatori. Astfel ca ultimele statistici arata ca numarul celor care muncesc la negru se dubleaza de la un an la altul.

Potrivit statisticilor intocmite de Inspectia Muncii, in urma controalelor privind depistarea si combaterea cazurilor de munca fara forme legale, in anul 2005, au fost depistate peste 8.500 de persoane care munceau la "negru" si 3.525 de angajatori care foloseau forta de munca fara contracte intocmite". Aceleasi statistici arata ca in primele patru luni ale anului 2006, cifra muncii ilegale a crescut ingrijorator, tinzand chiar sa o dubleze pe cea din anul anterior. Astfel ca, in perioada ianuarie-aprilie 2006, numarul persoanelor depistate ca prestau ilegal a ajuns deja la aproape 4.000, iar cea a angajatorilor la 2.000. Statisticile arata ca in 2005 totalul amenzilor s-a ridicat la 79 de miliarde de lei vechi, iar in primele patru luni ale lui 2006 la 57 de miliarde de lei vechi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.