Din cauza ca Ministerul Mediului nu a depus proiectul privind administrarea plajelor in vederea obtinerii de la primarii a autorizatiei de constructie, amenajarea acestora s-ar putea amina pina la toamna. Pe litoral nu se poate construi sau amenaja nimic in perioada 15 mai - 15 septembrie, conform Legii nr. 537/2001.

"Am eliberat acum o luna un certificat de urbanism, la o cerere formulata de Ministerul Mediului si Directia Dobrogea Litoral pentru intocmirea PUZ-ului. Ei urmau sa prezinte niste avize pe baza carora sa obtina autorizatia de constructie. Pina la ora actuala, nu au depus nici un proiect. Eu am vazut o hirtie prin care imi cereau lucrul asta. Insa proiectul este cel pe baza caruia se aproba, nu o solicitare", ne-a declarat Ovidiu Brailoiu, primarul statiunilor Eforie Nord si Sud.

Si ceilalti edili din statiunile de pe litoral sint de parere ca strategia de amenajare a plajelor a fost facuta "pe genunchi". Inchirierea litoralului din Constanta si a celui din Mamaia s-au facut pe baza unui Plan Urbanistic Zonal care nu era valabil. "PUZ-ul nu avea aprobarea Consiliului Local. Ministerul Mediului a folosit un plan de la un arhitect. Nici macar nu au depus cerere pentru autorizarea lui", sustine Roxana Poalelungi, secretara lui Radu Mazare, primarul Constantei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.