In urma unei anchete declansate de cotidianul Gardianul, a fost retras de pe piata un prim lot de apa minerala Perla. Secretarul de stat Eduard Gabriel Matei, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), a dispus scoaterea definitiva de la comercializare a lotului de apa minerala Perla avand termenul de durabilitate minimala 16 octombrie a.c. si, totodata, a cerut oprirea temporara de la comercializare a celorlalte loturi de apa minerala Perla. Motivul il constituie analizele efectuate de Larex ca urmare a unor sesizari ale consumatorilor privind gustul ciudat pe care-l are apa minerala de acest tip. Conform analizelor efectuate, pe lotul prelevat de Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Iasi s-au constatat abateri de la valorile determinate. Societatea producatoare va fi sanctionata cu amenda contraventionala, de la 10 la 100 de milioane de lei.

Ieri seara, Compania Vitarom Impex, care imbuteliaza si vinde apa minerala Perla, a suspendat productia pana la clarificarea situatiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.