La un pas de o noua greva generala in invatamant, suparati si dezamagiti, dispretuiti de guvernanti si neincrezatori intr-un viitor mai bun, profesorii isi plangeau de mila, ieri dimineata, prin cancelarii si cereau dreptate.

"Se uita copiii la noi ca la butelie"

"Am 26 de ani vechime si iau 8 milioane de lei salariu. De cand cu greva, mi s-a marit salariul cu doar 200.000 de lei. Cu ce sa traiesti si sa mai vii si bine imbracat la scoala? Se uita copiii la noi ca la butelie", ne-a declarat Carmen Oncescu, lider sindical la scoala Nr. 118 din Capitala. Cancelaria e in forfota in fiecare dimineata. Cu nervii la pamant, dascalii incep sa-si numere anii de vechime si putinii bani din buzunar: "Eu am 15 ani vechime, gradul II si iau 7 milioane 200 de mii de lei... O colega de-a mea ia 9 milioane de lei dupa 26 de ani vechime". Cand vine vorba de ministrul Hardau... izbucnesc cu totii in ras: "Care Hardau? Haideti sa fim seriosi... Care ministru? Nu-l vad... E invizibil, inodor, incolor si insipid - striga o profesoara. Nu se vede. Nu se aude. Pentru noi nu a facut nimic, nu se implica absolut deloc. E moale, e foarte slab. in afara de faptul ca i-a zis si el cate ceva lui Tariceanu, nimic... ".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.