Savantii occidentali care se ocupa cu studierea fenomenului batranetii si longevitatii au pus la punct un cod de reguli pentru o viata lunga si fericita. Expertii recomanda in primul rand un mod de viata activ, care sa includa exercitii fizice zilnice.

Dincolo de asta, oamenii de stiinta au constatat ca un stres redus ca durata si intensitate, foamea, precum si anumite privatiuni contribuie la activarea fortelor vitale ale omului si ii asigura o viata mai lunga.

Este un fapt cunoscut ca o actiune negativa moderata asupra organismului uman duce la activarea mecanismului restabilirii corpului uman. "Principala problema la care savantii trebuie sa mai dea un raspuns este in ce doze actiunile negative si stresul au un efect benefic asupra organismului uman", indica articolul aparut in ultimul numar al revistei britanice "New Scientist".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.