Dascalii ameninta ca vor boicota sfarsitul anului scolar si nu vor participa la organizarea examenelor nationale. Federatia Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret" a adresat un nou apel presedintelui Traian Basescu, cel care a girat semnarea acordului din noiembrie dintre profesori si Executiv, sa intervina in tratativele lor cu Guvernul.
Potrivit unei scrisori deschise trimise presedintelui Traian Basescu, Federatia Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret" sustine ca reprezentantii Guvernului continua sa trateze cu dispret profesorii si organizatiile sindicale reprezentative din domeniul educatiei.
Ei precizeaza ca prevederile Acordului semnat in noiembrie anul trecut trebuiau aplicate de la 1 ianuarie si ca la 1 iunie urma sa fie facuta o evaluare a stadiului la care s-a ajuns.

Sindicalistii reclama faptul ca Guvernul a alocat doar 9% din suma prevazuta, care ar fi trebuit sa fie de 1,1 miliarde de euro. In plus, proiectul de lege al salarizarii personalului din invatamant trebuia finalizat pana la 15 aprilie, iar federatiile sindicale trebuiau sa desemneze specialisti care sa participe la elaborarea legii. La randul lor, reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) protesteaza fata de "atitudinea de total dispret pe care Alianta D.A. si Coalitia de guvernare continua sa o manifeste fata de invatamantul romanesc".


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.