"Pogea si Hardau au incercat sa spele imaginea si asa sifonata a lui Tariceanu, care nu a binevoit sa fie alaturi de noi. Continuam strangerea de semnaturi pentru blocarea anului scolar. Am suspendat greva, dar nu am incheiat-o. Nu vom astepta nicio saptamana, nici doua. Ne vom informa membrii de sindicat, iar ei vor lua o decizie", a declarat, ieri, Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", la finalul intalnirii pe care sindicalistii din invatamant au avut-o cu vicepremierul Gheorghe Pogea si cu ministrul educatiei, Mihail Hardau.

Liderii de sindicat au iesit nemultumiti de la discutii. Ei sustin ca Executivul nu a respectat prevederile acordului incheiat in urma grevei de anul trecut. Catalin Croitoru, liderul Federatiei Educatia Nationala, spune ca "nu putem fi multumiti de rezultatul unei intalniri care nu duce la o decizie finala. Doua puncte foarte importante din acord sunt nerezolvate: o noua lege a salarizarii in invatamant si nedemararea proiectelor de investitie in scoli. Maximum doua saptamani acordam guvernului sa ia o decizie. Sunt 70% sanse sa izbucneasca greva, avand in vedere ca sunt profesori foarte agitati in multe zone ale tarii, mai ales in Ardeal. Dorim ca presedintele sa-l trezeasca pe Tariceanu si sa-i mai indoaie nasul pe care-l tine mereu pe sus".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.