Desi Consiliul General al Municipiului Bucuresti a respins, joi, proiectul de prelungire cu inca doua luni a licentelor de maxi-taxi, dupa interventia „in forta“ a primarului Adriean Videanu, aceasta a mai fost supus dezbaterii inca o data si aprobat.

Asadar, bucurestenii vor mai profita de transportul cu microbuze pana pe data de 31 iulie. Municipalitatrea va organiza in 20 iunie licitatia de preluare a celor 17 trasee, care nu vor mai patrunde prin centrul Bucurestiului. Operatorii de maxi-taxi acuza faptul ca ei nu pot participa la licitatie, deoarece conditiile din caietele de sarcini impuse de municipalitate sunt mult prea drastice.

De azi vor intra in circulatie primele 12 autobuze marca Mercedes din cele 500 care vor fi achizitionate de municipalitate. Acestea vor circula pe traseul liniei 131.

Bucurestenii sunt nemultumiti ca Primaria vrea sa desfiinteze liniile de maxi-taxi, devarate "taxiuri ale saracilor" pe care le folosesc zilnic pentru ca "se misca repede si costa mai putin".

Gabriela Selav:

"E foarte rau ce vor sa faca, mai ales pe linia 502. Este un traseu bun si iau maxi-taxi in fiecare zi. Daca l-ar desfiinta ar trebui sa schimb foarte multe mijloace de transport"

Claudiu Barbu:

"N-ar fi normal, mai ales ca pe unele trasee sunt chiar indicate pentru ca leaga un cartier din sud cu unul din nord, iar preturile sunt apropiate de cele de autobuz".

Sursa: Click.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.