33 de prefecturi din tara au fost avertizate de specialistii hidrologi asupra pericolului producerii unor inundatii. Pericolul se mentine pana luni

AVERTIZARE - Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis ieri o avertizare meteorologica prefecturilor din 33 de judete.

Prefectii din Alba, Arges, Arad, Bacau, Bistrita Nasaud, Bihor, Brasov, Bucuresti, Buzau, Caras Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Valcea si Vrancea au fost avertizati ca, de joi seara si pana vineri seara, in aceste zone va ploua torential. In plus, in Oltenia, Banat, Transilvania, in vestul si nordul Munteniei, precum si in zonele de deal si de munte din celelalte regiuni, va ploua in averse, cu fulgere si rafale de vant.

De asemenea, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a trimis o avertizare hidrologica ce vizeaza 29 de judete privind pericolului ca, de astazi si pana luni, sa se produca scurgeri importante pe versanti, torenti sau paraie. Sunt posibile cresteri de debite si niveluri pe anumite rauri, inregistrandu-se chiar depasiri ale cotelor de aparare. Bazinele hidrografice afectate vor fi cele ale Viseului, Izei, Turului, Somesului, Crasnei, Barcaului, Crisurilor, Muresului, Timisului, Begai, Barzavei, Carasului, Nerei, Cernei, Jiului, Oltului, Argesului ori Ialomitei.

Zero grade Celsius la Miercurea Ciuc!

VARIATII - In prima dimineata de vara, mercurul a coborat pana la zero grade Celsius la statia meteo Miercurea Ciuc. Tot aici, in martie au fost inregistrate minus 28 de grade Celsius, iar in luna mai mercurul termometrelor a indicat, de asemenea, valori negative. Temperaturile au scazut si in Bistrita-Nasaud, pana aproape de zero grade in mai multe zone ale judetului, minima inregistrata ieri dimineata fiind de 2 grade la Piatra Fantanele, localitate situata in Muntii Bargaului.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.