A treia editie a Gayfest din Romania da startul lobby-ului pentru casatoria civila.

Anularea Gay Parade este solicitata de 22 de organizatii. Dintre ele, Forumul Crestin Noua Dreapta a depus o cerere de suspendare a actului emis de Primaria Capitalei prin care marsul era aprobat, care s-a judecat ieri in regim de urgenta la Tribunalul Municipiului Bucuresti. Liderii Forumului considera ca organizatorii paradei au dezinformat intentionat autoritatile cu privire la scopul marsului care, in opinia lor, este popularizarea relatiilor homosexuale si nu promovarea tolerantei si diversitatii. In ceea ce priveste scopul actiunii de lobby, Dan Ghita, vicepresedintele Forumului, a declarat pentru BBC ca era previzibil ca si homosexualii romani vor ridica problema mariajelor intre persoane de acelasi sex.

Civil si atit

Acceptarea casatoriei solicitata de organizatia ACCEPT, care apara drepturile homosexualilor, nu are nimic de-a face cu religia. Conform afirmatiilor episcopului canadian Diane Fisher, scopul nu este convingerea vreunei Biserici sa performeze servicii religioase, ci aducerea cetatenilor, de orice orientare sexuala, la egalitate in fata legii.

Principala motivatie a acestui lobby este combaterea discriminarii. La ora actuala, statul roman nu recunoaste vreo forma legala a unei relatii gay, fie ca e vorba de casatorie sau de parteneriat civil. In acest mod, persoanele de orientare homosexuala sint private de numeroase drepturi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.