Profesorii vor avea salarii mari atunci cind elevii vor fi evaluati periodic, in fiecare semestru, la nivel national si cind va exista o lege a calitatii invatamintului.

In functie de rezultatele muncii lor, dascalii vor primi mai multi bani. Acesta a fost mesajul ministrului Educatiei, Mircea Miclea, catre profesorii care cer sa li se mareasca salariile. Pina in martie, trebuie elaborata legea calitatii invatamintului, iar din toamna acestui an, fiecare scoala ar urma sa aiba o echipa de evaluare a rezultatelor obtinute de elevi, respectiv de profesori. "Din aceste consilii vor face parte beneficiarii educationali, adica elevii, parintii, dar si reprezentantii consiliilor locale", a declarat ministrul Miclea. In evaluarea calitatii invatamintului, un cuvint de spus il vor avea si rezultatele obtinute de elevi la testarile nationale periodice. "Incepind cu clasa a VI-a, elevii vor da testari la sfirsitul fiecarui semestru, pe baza unor standarde stabilite la nivel national. Astfel, vom descuraja si meditatiile, pentru ca, existind standardele nationale, elevii vor sti ce trebuie sa invete", a adaugat Miclea. In functie de rezultatele elevilor, dar si de evaluarile pe care le vor face consiliile de calitate fiecarui profesor, acesta va primi sau nu un salariu mai mare.

Profesorii asteapta scuzele lui Tariceanu

Reprezentantii dascalilor nu sint intru totul de acord cu propunerile ministerului. "Trebuie date salariile si in functie de calitate, dar nu trebuie tinut cont doar de acest lucru. Cei din Guvern incearca sa distraga atentia prin tot felul de declaratii legate de meditatii si de calitate de la cererile noastre, adica marirea salariilor", spune Gheorghe Izvoreanu, presedintele Federatiei "Spiru Haret". Sindicalistii din invatamint cer ca, pina in 2006, salariile lor sa se dubleze, iar negocierile cu Guvernul sa fie demarate imediat. Federatia Educatiei Nationale i-a trimis o scrisoare premierului Tariceanu in care ii sugereaza sa le ceara scuze profesorilor pentru ca i-a facut evazionisti fiscali deoarece dau meditatii. Totodata, dascalii ii amintesc premierului ca au votat Alianta PNL-PD tocmai pentru ca a promis dublarea salariilor din invatamint.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.