O camera dubla intr-un hotel de doua stele va costa intre 65 si 75 de lei, in vreme ce pentru confortul de trei stele se vor plati cel putin 85 de lei, fata de 75 cat a costat la deschiderea sezonului. O camera intr-un hotel de patru stele va costa minim 145 de lei, in vreme ce pentru inchirierea unei garsoniere turistii vor trebui sa scoata din buzunare minim 90 de lei pe noapte, in functie de zona.

Presedintele Asociatiei Hotelierilor din Mamaia, Saledin Ageacai, a declarat pentru Rompres ca in functie de afluxul de turisti tarifele ar putea sa creasca treptat pana la 15 august, data care marcheaza sfarsitul varfului de sezon, dupa care vor incepe din nou sa scada.

intr-un studiu recent dat publicitatii de Consiliului Mondial al Turismului si Calatoriilor este reliefat potentialul important de crestere al turismului romanesc, anticipandu-se ca pana in 2016 tara noastra va ajunge pe locul al patrulea ca ritm de crestere in acest domeniu. Analistii estimeaza ca investitiile in turismul romanesc vor aduce in urmatorii zece ani aproximativ 2,6 milioane de dolari.

Potrivit aceluiasi raport, este de asteptat ca in 2006 sa existe 485.000 de locuri de munca in turismul romanesc, ceea ce ar reprezenta 5,8% din totalul locurilor de munca la nivel national. Aceste cifre plaseaza Romania, intr-o ierarhie mondiala, pe locul 142 din 174 de tari studiate.

Raportul precizeaza, insa, ca litoralul Marii Negre se gaseste pe un plan secund in optiunile turistilor straini, care aleg in proportie de 47 la suta pensiunile pitoresti din mediul rural, in vreme ce alti 15 la suta aleg muntele si doar 13 la suta opteaza pentru statiunile de pe malul marii.