In statiunea Mamaia nu vor exista beach-baruri in aceasta vara pentru ca agentii economici nu au cum sa obtina autorizatiile necesare, nefiind aprobat planul urbanistic zonal, a declarat, miercuri, primarul Constantei, Radu Mazare.

"Sunt aproape sigur ca in aceasta vara nu va fi nici o constructie pe plaja, pentru ca situatia plajelor este extraordinar de incurcata si de dificila, dupa ce au gandit-o atat de bine actualii guvernanti", a afirmat edilul, citat de Rompres, intr-o conferinta de presa.

Mazare a explicat ca, dupa ce sectoarele de plaja au fost scoase la licitatie, urmeaza sa fie prezentat Primariei Constanta planul urbanistic zonal al statiunii Mamaia, spre aprobare. "Pana la ora actuala, planul nu are aviz de mediu si cred ca nici nu va avea, intrucat orice plan urbanistic zonal trebuie sa suporte o dezbatere publica, ceea ce inseamna trecerea a minimum doua luni de zile, conform procedurilor legale. Deci nu se vor putea elibera autorizatii de constructie", a precizat primarul.

Potrivit acestuia, "peste 90% dintre detinatorii de hoteluri si de active din statiunea Mamaia i-au rugat pe consilierii locali sa nu voteze planul urbanistic care sta la baza licitatiei plajelor, pentru ca ceea ce s-a petrecut reprezinta o catastrofa pentru turism".

Agentii economici sunt nemultumiti pentru ca, dupa ce au investit milioane de euro in hoteluri, plajele din dreptul acestora vor fi administrate de firme care nu au nimic de-a face cu turismul si care vor presta servicii pentru turistii pe care tocmai hotelierii ii aduc pe litoral.

Un alt argument adus de Radu Mazare referitor la afirmatia ca nu vor exista beach-baruri este acela ca, potrivit legii, intre 15 mai si 15 septembrie este interzis atat sa se construiasca, cat si sa se efectueze reparatii in statiuni.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.