Primele 15 autobuze noi marca Mercedes, din lotul de 500 pe care le va achizitiona Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), in anii 2006-2007, ar putea intra in circulatie in acest week-end, daca vor fi inmatriculate, a declarat, pentru Rompres, directorul general al RATB, Gheorghe Aron. "Am depus actele pentru punerea in circulatie a acestor autobuze, iar daca vor iesi in aceste zile, de sambata le vom putea vedea pe traseul liniei 131", a precizat Aron. in acest an vor veni 400 de autobuze, 60 de bucati pe luna (15 intr-o saptamana), iar restul de 100 vor fi disponibile de anul viitor, in perioada martie - iulie 2007, conform contractului.

Directorul general al RATB a precizat ca, deocamdata, se face o analiza in functie de necesitati in ceea ce priveste traseele pe care se vor circula urmatoarele autobuze care vor sosi, decizia urmand sa fie anuntata ulterior.

Autobuzele Mercedes sunt furnizate de firma germana Evobus Citaro Gmbh, diviza de autobuze din cadrul concernului Daimler-Chrysler, si costa in medie 188.164 euro plus TVA/bucata. Noile mijloace trebuie sa indeplineasca anumite cerinte tehnice si anume podea complet coborata, facilitati pentru persoanele cu handicap, sa respecte conditiile de mediu impuse de legislatie, sa prezinte siguranta in exploatare si un grad ridicat de confort. Garantia totala pentru un autobuz de acest tip este de trei ani sau 250.000 km.

Capacitatea de transport a autobuzului este de 106 pasageri, dintre care 27 pe scaune si 79 in picioare. Podeaua este complet coborata pe toata lungimea vehiculului, motorul este unul Diesel, productie Mecedes Benz si construit ecologic, conform normelor privind poluarea Euro 3.

In Bucuresti circula in prezent un numar de 1.480 vehicule, dintre care 395 tramvaie, 240 de troleibuze si 845 autobuze. Gradul mediu de uzura este de 82 la suta. Capacitatea de transport in comun oferita de RATB acopera doar 80% din cererea de transport. in Bucuresti se inregistreaza zilnic circa 2,4 milioane calatorii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.