Homosexualii romani vor casatorie cu acte

Au trecut 5 ani de cand Codul Penal nu mai incrimineaza homosexualitatea in Romania. De aceea, asociatia ACCEPT si-a propus sa militeze pentru recunoasterea legala a cuplurilor de homosexuali, lesbiene, transsexuali si bisexuali, dar si a celorlalti, care traiesc in concubinaj.

"Legile din Romania nu mai incrimineaza homosexualitatea de peste 5 ani. Articolul 200 a fost abrogat, dar in continuare nu suntem egali in drepturi, desi chiar Constitutia garanteaza acest lucru", ne-a declarat Romanita Iordache, presedinta Asociatiei ACCEPT, care apara drepturile minoritatilor sexuale din Romania. Ea spune ca, in continuare, este limitat dreptul la viata privata si intima, atat pentru comunitatea gay, cat si a celorlalti.

"Nu numai comunitatea noastra este afectata de acest vid legislativ care sa confere drepturi cuplurilor necasatorite. Si heterosexualii sunt in aceeasi situatie: nu pot lua credite bancare, nu mostenesc nimic in cazul in care un partener moare, copilul din astfel de cuplu are o situatie neclara, iar violenta in cuplu nu este considerata "domestica"", mai spune Romanita Iordache.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.