O casa intr-o zona turistica reprezinta o afacere buna. Aceasta poate fi folosita de proprietar in timpul vacantei, in vreme ce in restul anului poate fi inchiriata. Spania reprezinta o buna optiune, deoarece este o tara care atrage multi turisti an de an, fie in zona de litoral, fie in cea a marilor orase precum Madrid, Barcelona sau Sevilla. De asemenea, legislatia spaniola nu este foarte restrictiva cu cetatenii din tarile care nu sint inca in Uniunea Europeana. In Romania exista deja oferte pentru imobile in zona Costa Blanca.

Soare un an intreg

Cu cei 470 km de plaja de nisip, 320 de zile insorite pe an, peisaje spectaculare si terenuri de golf, Costa Blanca este una dintre cele mai populare zone, alaturi de Costa Almeria si Costa Calida. "Alegerea acestor zone este determinata de faptul ca aici se poate beneficia de dotari deosebite, arhitectura specifica, un climat blind, suprafete de teren generoase, nenumarate magazine si atractii turistice", afirma Florin Colceru, sales executive la agentia imobiliara Terracan. Preturile sint ceva mai mari decit in Romania, asta si din cauza zonei.

Amatori de apartamente

Cele mai cautate sint apartamentele care au in general una, doua sau trei camere si unul sau doua grupuri sanitare. Un apartament de doua camere dintr-un complex rezidential cu piscina si apropiat de mare, cu o suprafata de 55 mp si terasa valoreaza 99.000 de euro. Un apartament cu doua camere si doua grupuri sanitare, cu o suprafata de 57 mp, situat intr-o vila, costa 117.000 de euro. Pretul include o terasa de 7 mp, piscina, loc de parcare, bucatarie utilata. Conteaza si faptul ca imobilul este situat in apropierea unui teren de golf.

Proprietar cu crosa

Pe locul secund in preferintele cumparatorilor sint vilele insiruite, de obicei cite patru, cu doua sau trei etaje, de multe ori unite doar prin garaj. Pretul unui astfel de imobil cu trei dormitoare si o suprafata de 65 mp este de 158.000 de euro.

Pentru vilele individuale, foarte importanta este locatia, apropierea de mare, de terenurile de golf si nu suprafata. Preturile pentru o astfel de constructie, in foarte multe cazuri cu terasa pe intreg ultimul nivel, piscina proprie, gradina, garaj si suprafata de 70 mp, pornesc de la 167.500 de euro.

In mod cu totul surprinzator, terenul de golf cintareste mult si in alegerile facute de catre clientii romani. La aceste preturi se adauga cheltuiele cu intocmirea actelor si inscrierea dreptului de proprietate, care sint de aproximativ 10-11% din pretul proprietatii. In acest procent sint incluse TVA, taxa notariala pentru "escritura publica" si taxa pentru inregistrarea proprietatii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.