De 1 Iunie, parintii isi rasfata copiii cu fel de fel de cadouri, cel mai adesea jucarii. Atentie insa la ce fel de jucarii le cumparati micutilor, pentru ca unele dintre ele pot fi periculoase! Inghitirea obiectelor mici sau ranirea cu jucarii ascutite sunt printre cele mai frecvente accidente.

Tocmai de aceea, inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor va recomanda sa fiti cu ochii-n patru inainte de a le darui micutilor jucaria preferata.

De multe ori, parintii cedeaza in fata micutilor si, dupa multe rugaminti, accepta sa le cumpere jucaria dorita, care nu de fiecare data este cea mai indicata. Pentru a evita insa neplacerile, specialistii va sfatuiesc sa cititi cu atentie avertismentele de pe etichete si sa nu cumparati sub nici o forma jucarii nepotrivite pentru varsta copiilor. Iata, in continuare, cateva sfaturi care ii pot feri pe micuti de accidente nedorite.

- Nu le cumparati copiilor mai mici de 5 ani jucarii cu parti mici, care se pot desprinde usor si pot fi inghitite. La fel de periculoase sunt si cele cu multe sfori si sarme. Pentru prescolari, sunt recomandate jocurile care stimuleaza curiozitatea si imaginatia.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.