Egiptul continua sa ramana in topul preferintelor romanilor care vor sa-si petreaca vacanta intr-un loc exotic, in ciuda amenintarilor teroriste din aceasta zona.
Pentru anul acesta, tour-operatorii se asteapta ca numarul celor care vor zbura catre Egipt sa fie cel putin la nivelul de anul trecut, in timp ce egiptenii si-au facut calculul total cu cifre mai mari. Aproximativ 5.000 de turisti romani sunt asteptati sa ajunga anul aceasta in Egipt, apeland la cursele charter, potrivit estimarilor tour-operatorilor. Fata de anul trecut, cifra nu aduce nimic in plus, agentiile de turism fiind mai rezervate. In schimb, autoritatile egiptene previzioneaza o crestere a numarului de turisti straini de la 8,6 milioane la 10 milioane.

Un clasament intocmit in functie de numarul de turisti care isi petrec vacantele pe malul Marii Rosii plaseaza Romania spre coada topului, dupa rusi, germani, englezi, unguri, cehi si polonezi. Daca europenii se indreapta catre Egipt tot timpul anului, mai ales la inceput si la sfarsit, romanii sunt in special turisti estivali. "Obiceiurile de vacanta ale romanilor sunt legate de perioada iunie-august. De altfel, preturile pachetelor turistice in Egipt pot cobori cu pana la 12% in acest interval", ne-a declarat Bikfalvi Martin, directorul general al agentiei Calibra.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.