Un al doilea nivel de servicii internet, aflat momentan in incubatorul marilor companii, naste controverse printre specialisti

"Cu numai un click, navigatorul virtual va putea sa transfere in timp real ziua si ora conferintei in calendarul electronic propriu", anunta ieri un articol din "The New York Times", referindu-se la conferinta anuala mondiala WWW Consortium (W3C), care se desfasoara zilele acestea la Edinburgh. Printre oamenii de stiinta interesati de domeniul virtual si providerii din intreaga lume a participat si Tim Berners-Lee, cunoscut in breasla ca parintele web-ului.

Principalul subiect dezbatut a fost inovatia Web 2.0, o noua fata a internetului, care ii va usura utilizatorului cautarile in lumea virtuala. Inovatia se refera la o a doua generatie de servicii electronice de continut, disponibile pe internet in forma lui actuala.

Tehnologie exclusivista

Termenul este asociat cu site-urile care ofera servicii noi cu un grad mare de interactivitate, bogate in continut actualizat, un bun exemplu constituindu-l site-urile care integreaza jurnale personale online (bloguri), podcasturi, forum-uri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.