Studentii care nu locuiesc in camine vor primi de la luna la luna o suma diferita pentru cazare, si nu 630.000 de lei, cum le promisese fostul ministru al Educatiei.

Mircea Miclea, actualul ministru, a aprobat prin ordin noile sume pe care tinerii ar trebui sa le primeasca pentru a-si plati chiria sau gazda. Astfel ca pentru ianuarie, februarie si martie un student va primi 600.000 de lei, pentru aprilie - 550.000 de lei, mai - 450.000 de lei, iunie - 350.000 de lei, iar pentru iulie doar 250.000 de lei. Chiar daca fostul guvern s-a laudat in campania electorala cu cei 600.000 de lei pe care ii va da studentilor, tinerii au vazut ca nu e chiar asa. "Este o cacealma. Daca am stabilit o anumita suma, ar trebui sa se respecte. Dupa ce ca in unele facultati nu s-au dat banii astia, acum aflam ca sint si mai putini", spune Cristi Serbanescu, presedintele Ligii Studentilor de la Facultatea de Automatica din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti.

In replica, Daniel Tomoni, seful Biroului de Presa al MEC, spune ca Ordonanta de urgenta aprobata de Guvernul Nastase este clara: "Cuantumul subventiei pentru cazare nu poate depasi valoarea mediei anuale a subventiei acordate studentilor din camine. S-a vehiculat suma de 630.000 de lei pentru ca atit era pentru decembrie", spune Tomoni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.