Un pusti neatent, agitat, impulsiv, uituc sau extrem de vorbaret ar putea fi considerat ca fiind prea rasfatat sau chiar needucat. Acestea pot fi insa si simptomele unei afectiuni medicale, denumita stiintific "Deficit de atentie/Tulburare hiperkinetica" sau ADHD. Principalele simptome, care fac posibila descoperirea afectiunii, sunt lipsa de atentie si hiperactivitatea.

Studii medicale recente avertizeaza ca ADHD afecteaza, la nivel mondial, intre 3-7% din copiii de varsta scolara, baietii avand o probabilitate de trei ori mai mare de a dezvolta simptome. Diagnosticul ADHD este stabilit de neuropsihiatru. Pentru cei mici, corectia poate lua uneori o turnura dramatica, provenita din convingerea parintilor ca "trebuie intoarsa foaia". Adesea, copiii cu ADHD devin oaia neagra a clasei, ajung sa fie marginalizati sau considerati "batuti in cap" de catre profesori.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.