Popularitatea tot mai mare a telefoniei prin internet si a serviciilor VoIP (Voce prin Internet) ameninta veniturile operatorilor traditionali de telefonie fixa, in special in cazul apelurilor internationale.

Tendinte - Telefonia prin internet este o tehnologie ce va permite sa dati telefoane folosind o conexiune de internet tip broadband (tip de acces la internet de viteza mare), in locul unei linii telefonice normale. Majoritatea serviciilor VoIP va permit sa efectuati convorbiri locale, interurbane, internationale, atat pe fix, cat si pe mobil. Puteti face aceste apeluri folosindu-va doar de calculatorul personal.

In anul 2003, Niklas Zennstrm si Janus Friis au pus bazele Skype, o companie care ofera servicii gratuite de comunicatie-voce, de inalta calitate, catre orice utilizator care are o conexiune la internet. Convorbirile prin calculatoare sunt gratuite, iar cele intre calculator si telefonul fix sau mobil sunt taxate in functie de locatie.

Pentru a vorbi cu cineva din Spania, Italia, Canada, Australia, pe fix convorbirea costa 0,020 euro pe minut, iar daca esti in una dintre aceste tari si vrei sa vorbesti in Romania pe fix te va costa 0,092 euro/min., iar pe mobil 0,271 euro/min. Datorita faptului ca programul este gratuit si poate fi descarcat de pe site-ul companiei fara nici o problema, Skype are in prezent peste 100 de milioane de utilizatori in lumea intreaga si numarul acestora creste cu 250 de mii in fiecare an, potrivit companiei. Dar aceasta tehnologie are si dezavantaje, precum furturile de identitate sau de informatii, cat si intreruperea serviciilor de catre persoane rau intentionate. Cu toate acestea, telefonia prin internet castiga pe zi ce trece tot mai multi adepti si succesul acesteia este strans legat de succesul pe care il inregistreaza compania Skype.

Cat costa un apel pe telefonul fix

Tara Skype Romtelecom

Spania 0,020 ?/min. 0,24 ?/min.
Italia 0,020 ?/min. 0,23 ?/min.
Canada 0,020 ?/min. 0,41 ?/min.
Australia 0,020 ?/min. 0,24 ?/min.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.