Hotii de masini din Romania si-au procurat aparatura de ultima ora cu ajutorul careia reusesc sa distruga datele de identificare din computerele de bord ale autoturismelor de lux pe care le fura. Ulterior, limuzinele sunt scoase din tara si vandute in spatiul ex-sovietic. Altele sunt imbarcate pe vase in Portul Constanta si trimise in tarile arabe.

Cu doi ani in urma, anchetatorii romani se confruntau cu un fenomen ce parea sa nu mai cunoasca sfarsit. Hotii furau pe banda rulanta autoturisme BMW X5, aflate la mare cautare in Moldova si Ucraina. Ulterior, fenomenul s-a stins aproape la fel de fulgerator cum a aparut, odata cu anihilarea principalelor bande de hoti. Potrivit unor surse din cadrul Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (DGCCOA), BMW-urile X5 au revenit la moda. "Atunci cand am facut cercetarea la fata locului in cazul unor autoturisme pe care hotii nu reusisera sa le fure, am observat ca yalele erau sparte cu burghiul, iar mufele computerului de bord erau smulse", ne-au declarat oamenii legii.

Programe speciale si decodoare

Politistii DGCCOA ne-au explicat ca, pentru furtul masinilor de lux, infractorii care actioneaza in Romania isi aduc din strainatate programe speciale de calculator, care dau peste cap datele computerului de bord. "Dupa ce reusesc sa intre in autoturism conecteaza laptopul la calculatotul masinii, iar datele de identificare ale acestuia sunt inlocuite. Ulterior, masina poate fi pornita cu orice cheie", ne-au explicat ofiterii.

Potrivit anchetatorilor, hotii au adus in Romania si decodoare de alarma. "Infractorii si-au procurat, tot din strainatate, niste aparate care anihileaza alarmele auto", sustin oamenii legii. Practic, ne-au explicat politistii, dispozitivele respective capteaza frecventa alarmei, o copiaza, dupa care o dezactiveaza la fel de usor ca si telecomanda originala.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.