Cel mai important eveniment cultural al inceputului de vara aduce Occidentul si Orientul in Romania.
Daca vrei sa-l vezi martea viitoare pe Caramitru in recital de poezie, acompaniat de Johnny Raducanu, mergi la Sibiu. Recitalul Caramitru-Raducanu nu e singurul motiv pentru care merita sa mergi la a XIII-a editie a Festivalului International de Teatru. Din prima zi, 25 mai, vei avea ocazia sa te delectezi cu teatru japonezo-austriac si francez. Astfel se va deschide, sub genericul "Impreuna?!", seria de spectacole, concerte, ateliere si lansari de carte intre care iti va fi greu sa alegi. Actori, cintareti si formatii din 72 de tari, de la Rusia la Spania, de la Israel la Pakistan si de la SUA la Venezuela, vin la Sibiu. In total, Festivalul ofera 358 de evenimente in 11 zile. Acest pachet promitator a costat nu mai putin de sapte milioane de euro.

Directorul Festivalului, Constantin Chiriac, precizeaza ca doar 28% din aceasta impresionanta suma vin din fonduri autohtone. Restul de bani a fost adus de sponsorii si partenerii straini care sprijina Festivalul. Printre acestia se numara si Comisia Europeana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.