Costa peste 300.000 de euro. Poate fi poreclita tunetul argintiu. Are peste 600 de cai putere si "prinde" suta in trei secunde si ceva. Este un Lamborghini, dar nu oricare. Este Lamborghini Murcielago LP640. Modelul nu este nou, dar acum a fost vitaminizat de casa italiana

De la lansarea lui Murcielago, la Salonul de la Frankfurt din 2001, de pe benzile de montaj ale fabricii Lamborghini din Santa Agata Bolognese au iesit aproape 2.000 de exemplare. Era, deci, momentul unei improspatari, printr-o… supradoza de putere. Astfel a venit Murcielago LP640, propulsata de un V12 de 6,5 litri, ce furnizeaza 640 CP la 8.000 rot./min. si 660 Nm la 6.000 rot./min. Noutatile se regasesc si la capitolul design - infatisarea este mai agresiva, parasocurile fiind modificate, iar sistemul de evacuare este incorporat intr-un difuzor. La cerere, Murcielago LP640 poate fi livrat cu o capota de motor din sticla, pentru ca bijuteria mecanica sa poata fi admirata de catre cunoscatori.

Propulsorul noului Murcielago LP640 este radical modificat si a devenit un adevarat monstru. Cilindreea motorului cu 12 cilindri in V la 60 de grade a fost marita de la 6,2 litri la 6,5 litri (6,496 cmc), plusul de putere fiind de 60 CP. Cresterea puterii a dus, fireste, la cresterea performantelor: viteza maxima de 340 km/ora (de la 330 km/ora), acceleratie de la 0 la 100 km/ora in 3,4 secunde (cu 0,4 secunde mai repede decat modelul "clasic").

Modificari au fost operate si la cutia de viteze manuala, cu 6 trepte, iar la cerere se poate instala si o cutie automata "e-gear" echipata cu un nou sistem (program de accelerare). Caroseria, cu structura din otel si fibra de carbon, a fost rigidizata o data in plus. Manevrabilitatea si stabilitatea la viteze mari au avut de castigat gratie suspensiei noi, gestionate electronic. Puterea este transmisa la sol prin intermediul jantelor pe 18 inch, "incaltate" cu anvelope Pirelli P Zero "Rosso" 245/35 ZR 18 pe fata, respectiv 335/30 ZR 18 pe spate.

Scaunele au fost modificate radical, fiind mai mari, echipate cu dispozitiv de sustinere a capului in caz de coliziune si cu tapiteria din piele. Bordul are un design nou, cu linie audio Kenwood, un monitor de 6,5 inch, DVD, MP3 si MA player si permite instalarea unui sistem de navigatie.

O masina sport excelenta precum Lamborghini Murcielago LP640 are cele mai bune dotari de siguranta - dublu circuit de franare, ABS, DRP, TCS, un airbag de 60 de litri cu deschidere intr-o treapta pentru sofer si unul de 130 de litri in doua trepte pentru pasager. Prin programul de dotare "Privilegio", orice Murcielago LP640 poate fi transformat intr-o masina sport cu toate optiunile dorite incluse.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.