Pacientii care iau un medicament, fara ca acesta sa le fie prescris de medic trebuie, in primul rand, sa citesca prospectul

Toate medicamentele care se administreaza fara prescriptie medicala contin in interiorul ambalajului de prezentare un prospect care ofera informatii detaliate despre medicament.

''Daca pacientii doresc si alte informatii, care nu apar in prospect, pot discuta cu medicul sau cu farmacistul. Datorita rolului din ce in ce mai crescut al medicamentelor in medicina moderna, oamenii au nevoie de cat mai multe informatii. In ceea ce priveste medicamentele ce se elibereaza fara prescriptie medicala, interactiunea dintre pacient si un specialist in sanatate este destul de redusa. De aceea, informatia scrisa cu privire la medicament a crescut in importanta'', precizeaza reprezentantii Fundatiei Ozone.

Aceasta fundatie a lansat prima campanie la nivel national de educare si informare a populatiei privind autoadministrarea de medicamente.

Luati medicamentele la ora indicata. Unele medicamente au rezultate mai bune atunci cand sunt luate pe stomacul gol, iar altele cand sunt luate in timpul mesei sau dupa masa.

Urmati indeaproape instructiunile. Cititi cu atentie prospectul si asigurati-va ca detineti toate informatiile necesare atunci cand luati medicamente.
Intrebati despre posibilele contraindicatii. Majoritatea medicamentelor au contraindicatii. Fiti atenti si la eventualele contraindicatii ale asocierilor de medicamente atunci cand luati concomitent mai multe pilule. Intrebati medicul sau farmacistul despre aceste contraindicatii.

Daca tratamentul nu da rezultate asa cum ati dori, intrebati medicul sau farmacistul. Nu imprumutati medicamentele dumneavoastra unei alte persoane. Unele medicamente pot avea reactii diferite in diverse situatii. Verificati termenul de valabilitate al medicamentelor. Nu utilizati medicamente expirate. Acestea pot avea efecte neasteptate. Daca v-au fost prescrise antibiotice, duceti la bun sfarsit tratamentul prescris. Chiar daca va simtiti mai bine, infectia poate reveni si poate fi mai dificil de tratat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.