Aproximativ o suta de echipe din tara si din strainatate sunt asteptate, sambata, la Sfantu Gheorghe, pentru a participa si a concura la Parada Carnatilor, transmite corespondentul Mediafax. Participantii din tara si din strainatate se vor aduna in Sala Sporturilor din municipiu, unde echipele trebuie sa prepare cate un carnat de 50 de centimetri, datoria juriului fiind sa aleaga cea mai priceputa echipa in prepararea carnatului. Vicepresedintele Consiliului Judetean Covasna, Vajda Lajos, a declarat ca la editia din anul acesta vor fi in jur de o suta de echipe din Germania, Finlanda, Franta, Suedia, Ungaria si Romania, fata de 60 de echipe cate s-au prezentat anul trecut.

Organizatorii vor pune la dispozitia concurentilor cate o masa, un vas de plastic, zece kilograme de carne si cate cinci bonete pentru fiecare membru al echipei. Participantii vor trebui sa contribuie numai cu condimente si cateva vase mici.

Fiecare echipa va trebui sa prezinte juriului un carnat de 50 de centimetri, iar juriul va trebui sa stabileasca, in cateva ore, care este cel mai reusit carnat. Premiile vor fi decernate sambata seara, dupa care va urma degustarea carnatilor. In cadrul paradei va fi premiata cea mai eleganta echipa, cea mai "polivalenta" echipa, cea mai nonconformista decoratiune de masa, cea mai feminina sau cea mai masculina echipa, cea mai grasuta echipa si conservarea multiculturalitatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.