Violenta in familie produce in Romania mai multe victime anuale decat cancerul. Un studiu realizat de Serviciul Analiza si Prevenire a Criminalitatii (SAPC) din cadrul Politiei Capitalei arata ca barbatii prefera sa aplice "corectii" nevestelor in zilele de sarbatoare si la sfarsit de saptamana, deoarece, in aceste zile, cuplurile petrec mai mult timp impreuna.

Gratiela Vaduva, sef SAPC, ne-a declarat ca principalii factori ai violentei domestice sunt bautura, gelozia, educatia precara, dar si principiile aberante potrivit carora barbatii trebuie sa conduca in familie, iar femeile trebuie sa stea la cratita. Studiul precizeaza ca pe unii barbati ii apuca "crizele" atunci cand nu le place mancarea gatita de neveste. Dar nu numai. Multe femei sunt "mangaiate" si pe strada, in restaurante sau la film. Violenta nu este o manifestare doar a celor saraci, se mai arata in studiu.

Totodata, si barbatii cad victime ale violentei domestice. Sunt putine cazurile, este adevarat, dar sigure. Asta pentru ca femeile "ataca" de cele mai multe ori atunci cand barbatii dorm.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.