Anihilarea bandei de traficanti de droguri din care facea parte si rapperul Tudor Sisu va duce la dublarea pretului pentru stupefiantele de pe piata bucuresteana. Autoritatile se asteapta la un adevarat val de narcomani in sevraj, in conditiile in care, in Capitala, exista peste 20.000 de consumatori de heroina.

Ofiterii care au coordonat actiunea de prindere a grupului criminal din care facea parte Tudor Sisu au anuntat ca, in Capitala, pretul stupefiantelor "va exploda". In acest sens, spun oamenii legii, se preconizeaza ca, in numai cateva zile, cocaina, heroina si pastilele de ecstasy isi vor dubla pretul.

Potrivit anchetatorilor, gramul de cocaina va depasi 6.000.000 de lei, un gram de heroina va ajunge la 2.000.000 de lei, in vreme de pastila de ecstasy se va vinde cu 400.000 de lei.

Drept urmare, spun specialistii antidrog, o "bila" de cocaina (drogul bogatilor), va costa, la coltul strazii, nu mai putin de 2.000.000 de lei, in timp ce doza de heroina se va vinde cu 500.000 de lei.

Dupa Sisu, vin talharii!

Scumpirea drogurilor a fost confirmata si de oficialii Agentiei Nationale Antidrog (ANA), structura a Ministerului Administratiei si Internelor, insarcinata cu prevenirea si combaterea consumului de stupefiante. "Este adevarat. Asa se intampla atunci cand este distrusa o retea importanta. Pana la urma, e tot comert. Cand oferta scade, preturile cresc", ne-a declarat Bogdan Iasnic, seful Directiei de Combatere a Consumului de Droguri din cadrul ANA.

Preturile exorbitante vor avea efecte dintre cele mai grave, in conditiile in care exista narcomani care necesita si patru-cinci doze de heroina pe zi. Drept urmare, ca sa nu intre in sevraj, multi dintre acestia vor fi nevoiti sa recurga la furturi si talharii.

Criza la "dezintoxicare"

Conform rapoartelor ANA pentru anul 2005, unu la suta dintre bucuresteni sunt consumatori de heroina, adica nu mai putin de 20.000 de persoane. In acest sens, Spitalul "Alexandru Obregia", singurul din Bucuresti care are o sectie speciala pentru ingrijirea dependentilor de droguri, are disponibile doar 100 de locuri. "Noi avem doar 100 de locuri libere. Asta este. Daca va fi nevoie, ne descurcam noi intr-un fel", ne-a declarat una dintre angajatele sectiei Dezintoxicare


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.