In timp ce edilii se lauda pe la diferite plantari de zambile si vopsiri de pomisori ca Bucurestiul este deja o capitala europeana, in numeroase cartiere, nu neaparat marginase, se traieste mai rau ca in cele mai izolate sate

In sectorul 4 al Capitalei, cetatenii care locuiesc pe strazile Scumpiei, Orastiei sau Anghel Moldoveanu, din zona Garii Progresul, traiesc in conditii mai grele decat cele ale locuitorilor de la sat, fara apa potabila si fara canalizare. Singura sursa de apa sunt fantanile pe care fiecare locatar si le-a construit in curte. "Pe timp de iarna, facem frigul, incalzindu-ne la soba cu lemne, iar apa o incalzim la aragaz cu butelie pentru a ne spala", povesteste Alexandru Croitescu, un locuitor de pe strada Orastiei.

El spune ca, desi zona a fost inca de acum doi ani racordata la reteaua de gaze, putini sunt cei care isi permit sa isi instaleze o centrala termica in locuinta. De asemenea, strazile neasfaltate si pline de gropi, ingreuneaza sau chiar impiedica accesul masinilor. Primaria se lauda ca in acest an o sa inceapa lucrarile pentru realizarea unei retele care sa permita alimentarea cu apa si pentru canalizare in zona Garii Progresul. "Anul acesta se vor rezolva multe probleme de acest gen. In luna iunie, se va face licitatie pentru atribuirea lucrarilor", afirma viceprimarul sectorului 4, Radu Silaghi. De asemenea, edilii promit ca pana in luna septembrie, majoritatea strazilor din sector vor fi asfaltate.

Majoritatea caselor din zona sunt pe punctul de a se darama. Multi locuitori ai cartierului se incalzesc inca la soba cu lemne


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.