Pe plaja Modern a orasului Constanta se construieste cel mai mare castel din lume.

Nu va fi realizat din piatra sau ciment, ci din nisip. Un grup de opt tineri constanteni, condusi de artistul Claudiu Belecciu, incearca sa doboare recordul mondial la constructii in aer liber, din nisip, si sa termine pana la sfarsitul lunii mai o structura gigantica ce va avea inaltimea de 12 metri. Recordul in materie dateaza din 2003 si este detinut de americani, care au realizat o piramida de numai 8,91 metri.

Dragostea lui Claudiu Belecciu pentru nisip si pentru sculpturile in nisip a inceput in vremurile in care, dupa ce termina orele, fugea glont de la scoala si batea, cu ghiozdanul in spate, plaja Constantei in lung si in lat. Soarele, valurile marii, aerul usor sarat pe care orasul-port il respira prin toti plamanii l-au tinut legat cu lanturi invizibile de locurile in care a copilarit si l-au invatat ca marea este ca o femeie pe care nu ai cum sa nu o iubesti toata viata.

"Intr-una din zilele acelea am intalnit un batranel care facea castele de nisip, pe malul marii, dar lucra atat de frumos incat am fost placut impresionat. Nu mai vazusem asa ceva niciodata, erau superbe. M-a intrebat daca vreau sa ma invete si pe mine si, evident, am zis da. De atunci, plaja este ca o a doua casa pentru mine - atunci cand serviciul imi permite, aici imi petrec majoritatea timpului", spune Claudiu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.