Scaderea progresiva a nivelului de estrogen dupa instalarea menopauzei cauzeaza pe termen mediu aparitia osteoporozei.
Scaderea concentratiei de estrogen dupa menopauza determina la femei o mare pierdere a substantelor minerale osoase. Daca femeia dezvolta osteoporoza, consecintele sunt fracturile osoase, cele mai frecvente fiind cele de coloana vertebrala, sold sau pumn. Compresia vertebrelor determinata de osteoporoza produce modificari ale pozitiei coloanei vertebrale. Statisticile arata ca 35-45% din femeile cu varsta peste 65 de ani prezinta o fractura consecutiva osteoporozei. Osteoporoza nu este inevitabila. Cea mai buna modalitate de a controla osteoporoza este, de fapt, preventia. Terapia naturista recomanda o serie de plante cu efect pozitiv asupra sistemului osos: coada soricelului, pelinul, arnica, paducelul, sunatoarea, rozmarinul, valeriana, talpa gastii.

Infuzia preparata dintr-o lingurita de flori sau doua de fructe de paducel se bea seara, inainte de culcare. Infuzia concentrata preparata din 3 linguri de talpa gastii la o cana de apa ajuta in ameliorarea simptomelor osteoporozei. Dintr-un amestec de flori de coada soricelului 20 gr, frunze de vasc 15 gr, coada racului 15 gr, traista ciobanului 25 gr, sunatoare 20 gr se prepara o infuzie din 2 linguri amestec de plante la un litru apa. Intreaga cantitate se bea in cursul unei zile. De asemenea, doctorii recomanda pacientelor o dieta lacto-ovo-vegetariana, bogata in sucuri si cruditati.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.