Durerile de picioare sunt de cele mai multe ori provocate de varice si tromboflebita.

Medicii spun ca aceste afectiuni cer un tratament special asociat cu un regim de viata foarte strict deoarece netratate la timp, pot duce la eczeme varicoase sau cangrena. Fitoterapeutii atrag atentia ca inainte de a incepe tratamentul medicamentos pentru varice, bolnavul trebuie sa treaca la un regim alimentar special: nu se consuma carne de porc, slanina, produse lactate grase (smantana, frisca, branza de vaci, lapte).

Pentru ca vasele sangvine sa-si pastreze cat mai mult timp sanatatea, trebuie sa adaugati zilnic in mancare o jumatate de lingurita de ceai verde. Pentru tratarea varicozei este recomandat otetul de mere (se freaca picioarele de jos in sus, dimineata si seara). Dupa fiecare frectionare, picioarele se invelesc in servetele imbibate in otet de mere, se leaga apoi cu un prosop si se sta cu ele ridicate, timp de 30 de minute. Cu un succes vizibil se folosesc si produsele lactate. Pe locurile bolnave se aplica branza de vaci sau lapte acru.

Vara si toamna, puteti folosi pelin sau feriga. Imediat dupa ce au fost culese, tocati-le pana obtineti o masa uniforma si amestecati-le cu o cantitate egala de lapte acru. Se unge o fasa de tifon cu care se panseaza locurile bolnave. Pentru calmarea inflamatiilor varicoase, luati cateva frunze de varza, stropiti-le cu apa curata, puneti-le intr-o punga de plastic la frigider, timp de 24 de ore. A doua zi, inainte de culcare, frunzele de varza din punga de plastic se asaza pe locurile afectate, se fixeaza cu un strat de fasa de tifon ca sa nu patrunda. Dimineata, frunzele se scot, iar seara, inainte de culcare, procedura se repeta.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.