Daca vrei cazare la preturi intre 5 si 15 euro pe noapte in hoteluri si vile din Romania si la preturi de de 12 si 45 euro in Europa, poti deveni membru al retelei Youth Hostel.

Avantaj - Acest tip de vacanta se adreseaza tinerilor care nu sunt foarte mofturosi in privinta cazarii, se pot lipsi, la nevoie, de televizor si sunt gata sa doarma in paturi supraetajate, toate acestea de dragul calatoriei si al distractiei. Youth Hostel este o retea de hosteluri - hoteluri si vile special create pentru nevoile tinerilor. Federatia Internationala Youth Hostel are sediul la Londra si include circa 4.300 de unitati de cazare in 85 de tari. Legitimatia de membru costa 8 euro si iti garanteaza accesul in hosteluri din intreaga lume si rezervari in circa 500 de locatii de vacanta.

Hosteluri in Romania

Local Cele 34 de hosteluri din Romania au preturi cuprinse intre 5 si 18 euro pe noapte, insa cele mai multe sunt intre 8 si 10 euro. Orasele in care le gasiti sunt: Bucuresti, Busteni, Cluj-Napoca, Timisul de jos (judetul Brasov), Costinesti, Sighisoara, Suceava, Comanesti, Barsana (Maramures), Miercurea Ciuc, Reghin, Bazna, Nasaud, Baia de Aries, Baile Tusnad, Sibiu, Vadu Izei (Maramures), Craiova, Eforie Sud. Recent au fost introduse in retea si 15 tabere.

Vezi Europa ieftin

Tarife Rezervarile se pot face online. In Europa, preturile variaza intre 12,5 euro pentru o noapte in Austria, 15,5 euro in Belgia, 9 - 12 lire (13,1 - 17,5 euro) in Scotia sau 12 - 15 euro in Irlanda. Cazarea in marile orase este mai scumpa: Z?rich - 99 CHF (63,4 euro)/noapte, dar 109 CHF (69, 88 euro) in lunile iulie si august; Berna 45,5 CHF (28,1 euro)/noapte pentru o camera dubla; Londra - 17-25 lire (24,8 - 35,5 euro)/noapte, Cork (Irlanda) - 19 euro/noapte.

Zboara cu parapanta in Belgia

Sport Hostelul din Namur (Belgia) are o oferta speciala pentru aceasta vara. Poti opta pentru un weekend la Namur, unde beneficiezi de un program de initiere la Scoala de Parapanta. Pretul este de 90 de euro/persoana. Pachetul cuprinde o zi de training, cazare pentru o noapte, mic dejun, cina si un picnic. Tot echipamentul (aripi, casca, echipament vizual si asigurarea) este inclus in pret. Oferta este valabila in orice weekend, pana in noiembrie.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.