Numarul profesorilor universitari pensionabili creste de la an la an.

Universitatile fac eforturi financiare uriase pentru a le plati salariile si, ca urmare a acestui fapt, se cauta solutii pentru a scapa de unii profesori universitari aflati in prelungire de activitate.

La Universitatea Politehnica din Bucuresti, cea mai mare din tara, numarul profesorilor universitari aflati in prelungire, cu varste cuprinse intre 65 si 70 de ani, reprezinta mai mult de o cincime din numarul total al profesorilor universitari. "Anul acesta avem 108 profesori universitari in prelungire, din totalul de 533, iar pentru anul viitor se preconizeaza ca vor depasi varsta de 65 de ani un total de 135 de persoane.

Acestia presupun un efort financiar pe care Politehnica nu il mai poate suporta", spune Anton Hadar, liderul Uniunii Sindicatelor Cadrelor Didactice din Politehnica (USCD). Acesta este motivul pentru care se incearca, in aceasta perioada, punerea la punct a unui sistem de triere a profesorilor universitari cu varste de peste 65 de ani, aflati inca in activitate didactica, triere ce se va realiza dupa criterii care au in centrul lor activitatea de cercetare a respectivilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.